گل و گياه ظرافت گل و گياه ظرافت .

گل و گياه ظرافت

چمن آكواريومي مونت كارلو

چمن آكواريومي مونت كارلو

چمن مونت‌كارلو نوعي چمن است كه برگ‌هاي به نسبت درشت و بزرگي دارد. از مشخصات اين نوع چمن داشتن برگ‌هاي گرد است. رشد سريعي دارد. اين نوع چمن آبي بيشتر در درون آكواريوم براي زيباسازي كشت مي‌شود. چمن مونت‌كارلو به رنگ سبز روشن است. كف‌پوش فوق‌العاده زيبايي براي سطح موردنظر مي‌باشد، طوري كه زيبايي را به محيط تزريق مي‌كند. اين نوع چمن را بيشتر در آكواريوم مي‌كارند. با استفاده از چمن مونت‌كارلو مي‌توانيد محيط آكواريوم خود را به‌طور طبيعي زيبا و دل‌باز كنيد و محيط واقعي به وجود بياوريد و از آن لذت ببريد. از گياهان چندساله است.دماي مناسب براي رشد اين گياه ۱۸ تا ۲۷ درجه سانتي‌گراد است. به آبياري زيادي نياز دارد. هميشه بايد پر آب باشد. از گياهان آفتاب دوست است كه براي رشد به نور زياد خورشيد نياز دارد. در برابر سايه مقاوم است.

كاشت

براي كاشت بذر چمن آكواريوم بهتر است از خاك مخصوص چمن آكواريوم استفاده نماييد. اين خاك به‌صورت شن ريز است و تمام مواد مغذي موردنياز گياه را در خود دارد.دليل اينكه از اين خاك براي آكواريوم استفاده مي‌شود اين است كه مثل شن است نه آب را كثيف مي‌كند و نه بر روي سطح آب مي‌آيد. ابتدا مقداري شن دانه متوسط يا دانه ريز كف ظرف خود بريزيد. سپس يك لايه ۲ الي ۳ سانتي از خاك مخصوص آكواريوم بر روي شن‌ها ريخته و سطح را صاف كنيد سپس روي سطح خاك خوب آب اسپره كنيد. اكنون بذر چمن مونت‌كارلو را روي خاك بپاشيد و مجدد روي آن آب اسپره كنيد. اينكه چه مقدار بذر چمن را بر روي خاك بريزيد بستگي به شما دارد هر چقدر بيشتر بريزيد چمن شما پرپشت‌تر مي‌شود هرچند اگر كمتر هم بريزيد بعد از مدتي سطح پر خواهد شد. حالا روي ظرف را با سلفون خوب ببنديد و ظرف كاشته شده را در مكاني گرم مثل پشت بخاري بگذاريد هر چقدر جاي بذر چمن آكواريوم گرم باشد زودتر سبز مي‌شوند معمولاً بين ۳ الي ۵ روز جوانه‌ها نمايان مي‌شوند اما اگر مكان شما گرم نباشد دير جوانه مي‌زنند. اين نوع چمن را مي‌توانيد هم براي چمن آكواريوم و هم براي چمن تراريوم بكاريد.

براي خريد بذر چمن به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳


برچسب: چمن، بذر چمن، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر، چمن آكواريومي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۱ تير ۱۳۹۹ساعت: ۰۸:۱۹:۰۱ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع:

چغندر لبويي

چغندر لبويي

در حدود چهار قرن قبل از ميلاد به خواص درماني چغندر آَشنا بوده و از آن استفاده مي‌كرده‌اند. چغندر به‌طور بومي در ناحيه مديترانه و شرق اروپا وجود داشته است و در حال حاضر در بيشتر نقاط دنيا كشت مي‌شود. چُغُندَر (چگندر، چندر) گياهي از خانوادۀ اسفناجيان با ريشه غده‌اي و قندي و برگ‌هاي درشت و پهن كه مواد غذايي در ريشه‌ي ستبرش اندوخته مي‌شود. چغندر دو نوع است. يك نوع آن چغندر معمولي است به رنگ بنفش تيره و يا قرمز و نوع ديگر آن چغندرقند است به رنگ زرد روشن كه به مقدار بسيار زياد در نقاط مختلف دنيا براي استفاده از شكر آن كشت مي‌شود. چغندر گياهي يك‌ساله تا چندساله است. در سال اول برگ‌هاي روزت با دم برگ نسبتاً طولاني توليد مي‌كند و در سال دوم به فاز زايشي مي‌رود. اغلب گياهان اين خانواده هالوفيتوپساموفيت هستند و داراي اهميت اكولوژيكي و اقتصادي مي‌باشند. خانواده Chenopodiaceae عمدتاً علفي و يك‌ساله‌اند ولي در ميان آن‌ها انواع چندساله، درختچه‌اي و بندرت درختي هم مشاهده مي‌شود. ساكارز در برگ‌هاي بزرگ چغندر در هنگام روز ساخته مي‌شود و شب به ريشه مي‌رود در آنجا ذخيره مي‌گردد و طبقه‌هاي ريشه كلفت مي‌گردد. رنگ ريشه‌هاي چغندر ممكن است زرد يا سفيد يا سرخ تيره باشد. چغندر در سال اول توليد ريشه متورم و ضخيم و مغزدار مي‌كند كه پر از مواد غذايي است و در سال دوم توليد ساقه سفت گل دهنده و بذر مي‌نمايد. گرده‌افشاني با باد و يا حشرات انجام مي‌گيرد.

چغندر لبويي را به خاطر ريشه‌هاي شيرين آن مي‌كارند و به‌عنوان پيش‌غذا و در سالاد و برخي از غذاها استفاده مي‌شود، چغندر لبويي گياهي دوساله بوده، در سال اول كاشت، چغندر توليد ريشه مي‌كند و در همان سال قابل‌برداشت است و در سال دوم توليد گل و بذر مي‌كند و مواد قندي به ساقه‌هاي آن مي‌رود و در نتيجه برگ‌هاي شيرين‌تري به وجود مي‌آورد. چغندر لبويي در هر آب و هوايي رشد مي‌كند ولي هواي خنك را ترجيح مي‌دهد و بهترين رشد را دارد. چغندر لبويي روزبلند بوده به اين معنا كه طول روز نبايد كمتر از ۱۰ ساعت باشد تا محصول مرغوب‌تري را توليد كند. لبو همان چغندر پخته‌ است. در زبان آشور و بابل چغندر را لپتو مي‌خوانده‌اند و در آرامي لپتا و ليپتا مي‌ناميده‌اند و بعيد نيست كه اصل لبوي فارسي همين باشد.

كاشت بذر چغندر در گلدان

چغندر به‌سادگي در گلدان رشد مي‌كند و علاوه بر ريشه خوراكي آن به خاطر برگ‌هاي زيبايش گلدان جذابي را به وجود مي‌آورد. قطر ريشه چغندر حدوداً از ۳ تا ۷ سانتي‌متر بوده و طول برگ‌هاي آن گاهي به ۳۰ سانتي‌متر نيز مي‌رسد. انشعابات اطراف ريشه متورم گاهي به ۹۰ سانتي‌متر نيز توسعه پيدا مي‌كنند. مكان نگه‌داري چغندر بايد نورگير و داراي آفتاب مستقيم باشد. خاك گلدان و محل كشت نبايد خيلي سنگين (فشرده) يا خيلي سبك باشد، چغندر در اين خاك‌ها بدفرم مي‌شود. چغندر تحمل خشكي را دارد ولي بهتر است هميشه سطح خاك مرطوب باشد و آبياري بعد از خشك شدن كامل خاك انجام شود. بهتر است قبل از كاشت بذر چغندرها را به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در آب خيس كنيد، چغندر را معمولاً از اوايل بهار تا اواسط پاييز مي‌كارند ولي بهترين زمان براي كاشت بهاره، دو هفته قبل از آخرين سرما و براي كاشت پاييزه يك ماه قبل از شروع سرما است.

بهتر است گلدان بزرگي را براي كاشت انتخاب كنيد تا فضاي كافي براي رشد ريشه باشد. گلدان را با خاك نيمه سبك و نسبتاً غني پر كنيد. تركيب خاك باغچه و خاك‌برگ يا كود دامي پوسيده مناسب است. مي‌توانيد از خاك‌هاي آماده همانند كمپوست نيز استفاده كنيد. استفاده از خاك‌هاي آماده محصول ايده آل را تضمين مي‌كند. بذرها را در عمق ۳ تا حداكثر ۴ سانتي‌متر قرار دهيد و بر روي آن خاك نرم بريزيد و گلدان را آبياري كنيد. طوري آبياري نكنيد كه بذرها جابجا شود. چغندر را معمولاً به خاطر ريشه آن مي‌كارند به همين دليل فاصله بين بذرها بايد ۱۵ تا ۳۰ سانتي‌متر باشد تا ريشه‌هاي خوش‌فرم و ايده آلي داشته باشيم. اگر چغندر را به خاطر مصرف برگ‌هاي آن مي‌كاريد مي‌توانيد فاصله بذرها را ۱۰ سانتي‌متر يا كمي كمتر در نظر بگيريد. بذر چغندر بعد از گذشت ۳ تا ۵ روز جوانه مي‌زند. دماي ايده آل براي كاشت چغندر لبويي ۱۶ تا ۱۸ درجه است. بعد از گذشت ۵۰ تا ۶۰ روز از كاشت بذر چغندر لبويي قرمز تيره، آماده برداشت است. برگ‌ها را هنگامي‌كه به ارتفاع ۱۰ تا ۱۵ سانتي‌متر مي‌رسند و ريشه‌ها را در قطر ۳ تا ۵ سانتي‌متر برداشت مي‌كنند. (ريشه‌ها بعد از گذشت ۳ تا ۴ ماه آماده برداشت هستند)

كاشت بذر چغندر در باغچه

چغندر لبويي را در مناطق سرد و معتدل اوايل اسفند و در مناطق گرم اواخر تابستان و شهرهاي گرمسيري كه زمستان‌هاي گرمي دارند در اواخر پاييز اقدام به كاشت چغندر مي‌كنند. مرحله اول آماده‌سازي زمين كاشت است. ابتدا مقداري كود دامي پوسيده بر بستر كشت ريخته و خاك را زيرورو كنيد تا نرم و يكنواخت شود. خاك چغندر لبويي بايد داراي زهكشي خوبي باشد. خاك‌هاي سنگين باعث بدفرم شدن ريشه مي‌شود. اگر هنگام كاشت چغندر لبويي در اوايل بار با شرايط خاصي روبرو شويم و سرما براي مدت طولاني ادامه داشته باشد ممكن است به گل (بذر) برود. قبل از كاشت بهتر است بذرها به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در آب خيس بخورد. بذرها را در عمق ۳ تا ۴ سانتي‌متري بكاريد و بر روي آن خاك نرم بريزيد تا قبل از جوانه‌زني نبايد اجازه دهيد خاك كاملاً خشك شود. آبياري‌هاي اوليه بايد به‌آرامي صورت پذيرد تا بذرها جابجا نشود. جوانه‌زني معمولاً در شرايط مناسب و طي ۳ تا ۵ روز اتفاق مي‌افتد. چغندر را معمولاً به دو صورت دست پاش و رديفي مي‌كارند.

روش دست پاش

در روش دست پاش بذرها را به‌طور يكنواخت بر روي سطح خاك ريخته و بر روي آن خاك نرم مي‌ريزيم يا با شن كش سطح خاك را زيرورو مي‌كنيم تا بذرها زير خاك برود. بعد از رشد چغندرها و هنگامي‌كه طول جوانه‌ها به ۷ سانتي‌متر رسيد اقدام به تنك كردن (حذف بوته‌هاي اضافه و كاهش تراكم چغندر) مي‌كنيم. به اين صورت كه تربچه‌ها را با فاصله ۸ تا ۱۰ سانتي‌متر در نظر مي‌گيريم و گياهاني كه در بين آن‌ها روييده‌اند را حذف مي‌كنيم.

روش كاشت رديفي

در اين روش فاصله رديف‌ها را ۳۰ تا ۴۵ سانتي‌متر و فاصله بين بوته‌ها را ۸ تا ۱۰ سانتي‌متر در نظر مي‌گيريم. همانند روش قبل بذر چغندر ر ا در عمق ۳ تا ۴ سانتي‌متر مي‌كاريم. آبياري چغندر بايد به گونه‌اي باشد كه سطح خاك خشك نشود و غرق آبي هم نباشد. زمين كاشت چغندر لبويي بايد عاري از هر گونه علف هرز باشد. برداشت چغندر لبويي هنگامي فرا مي‌رسد كه قطر آن بين ۳ تا ۵ سانتي‌متر باشد، البته تا قطر ۷ سانتي‌متر نيز قابل‌قبول است ولي بيشتر از اين باعث سخت شدن و خشبي شدن شده و از كيفيت آن مي‌كاهد و به پوكي ريشه‌ها مي‌انجامد.

خواص چغندر

۱-چغندر خوب آن است كه زياد در خاك نمانده باشد زيرا چغندري كه زياد رسيده باشد سفت مي‌شود.

۲-طبع چغندر گرم و تر است.

۳-رنگ ارغوانى چغندر به دليل وجود تركيبى به نام بتاسيانين است كه خاصيت ضد سرطانى داشته و از بروز سرطان‌ها به‌خصوص سرطان كولون جلوگيرى مي‌كند.

۴-فيبر زياد موجود در آن، موجب كاهش سطح كلسترول خون و كاهش خطر بروز سكته‌هاي قلبي در بيماران قلبي است.

۵-مصرف لبو از بروز جذام جلوگيري مي‌كند.

۶-پخته اين گياه، رعشه را معالجه مي‌كند و بسيار آرامش‌بخش است.

۷-لبو براي مغز و اعصاب مفيد است

۸-آب لبوي خام براي التهاب مثانه، رفع يبوست مفيد است و علاوه بر آن اين گياه داراي ويتامين‌هايي است كه اشتهاآور است.

۹-مصرف لبو لكه‌هاي سفيدي كه در پوست بدن پديد آمده و موجب مرض پيسي مي‌شود را از بين مي‌برد.

۱۰٫ چغندر لبويي براي درد مفاصل و نقرس مفيد است

۱۱٫ شيره چغندر سيستم گردش خون را بهبود مي‌بخشد و سيستم ايمني بدن را ارتقاء مي‌دهد

۱۲٫ توليد گلبول‌هاي قرمز خون

۱۳٫ قرار دادن دست و پاي ترك‌خورده در آب گرم شده برگ چغندر، موجب برطرف شدن عارضه مي‌شود

۱۴٫ ضماد برگ چغندر با عسل جهت رفع طاسي و زگيل مؤثر است و چنانچه با حنا مصرف شود براي روياندن مجدد مو و نكويي آن تأثير به سزايي خواهد داشت.

۱۵٫ كمك به حفظ سلامت سلول‌ها

۱۶٫ كمك به حفظ سلامت كل بدن

۱۷٫ شستشوي سر با جوشانده برگ چغندر، شوره و چربي مو را از بين مي‌برد و ضد شپش است.

۱۸٫ كمك به جذب بهتر بسياري از مواد مغذي

۱۹٫ كمك به درمان يبوست دائمي

۲۰٫ شستشوي معده

۲۱٫ چغندر لبويي حاوي مقدار زيادي عناصر معمولي و كمياب همچون پتاسيم، گوگرد، يد، آهن و مس است

۲۲٫ مقوي براي كودكان و خانم‌هاي ضعيف

۲۳٫ چغندر قرمز يا لبو به دليل داشتن فيبر فراوان كه خاصيت كاهش چربي خون را دارد و همچنين اسيد فوليك، بهتر است در سبد غذايي بيماران قلبي و زنان باردار قرار بگيرد.

۲۴٫ درمان‌كننده التهاب مجاري ادرار است.

۲۵٫ براي درمان التهاب مثانه و بواسير مفيد است

۲۶٫ خوردن چغندر پخته، براي رعشه مفيد است خصوصاً اگر برگ آن سرخ‌رنگ باشد.

۲۷٫ چغندر مخلوط با آب هويج دفع‌كننده سنگ كيسه صفراست.

۲۸٫ برگ چغندر خام ورم طحال را بهبود مي‌بخشد

۲۹٫ آب چغندر بهترين نوشابه و تقويت‌كننده بدن و دافع سموم بدن است (براي تهيه شربت چغندر، با آبميوه گيري آب سه تا چهار عدد چغندر خام را بگيريد و آن را با يك ليوان آب‌معدني مخلوط كنيد).

۳۰٫ لبو همچنين نقش بسزايي در درمان و پيشگيري از كبد چرب و كاهش چربي خون دارد.

۳۱٫ خواص آنتي اكسيداني لبو براي پيشگيري از سرماخوردگي و تقويت سيستم ايمني مفيد است و همچنين در پيشگيري از آلزايمر و پاركينسون نقش دارد.

براي خريد بذر چغندر به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳


برچسب: چغندر، بذر چغندر، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۱ تير ۱۳۹۹ساعت: ۰۶:۰۶:۰۰ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع:

توت فرنگي كاماروسا

توت فرنگي كاماروسا

توت فرنگي كاماروسا بسيار شيرين و درشت با رنگ قرمز ملايم است و يكي از محبوب‌ترين ارقام براي كشت در گلخانه و فضاي باز است. كاماروسا روزكوتاه است و ميوه‌هايي سفت و قرمز را به وجود مي‌آورد و تا حدودي خودگرده‌افشان است ولي براي داشتن ميوه‌هاي بهتر در گلخانه بايد از زنبور استفاده كرد و همچنين در فضاي باز به‌طور معمولي گرده‌افشاني انجام مي‌شود. توت فرنگي رقم كاماروسا مخروطي كشيده است و داراي عطروطعم خوبي است و بازارپسندي بالايي دارد. نام‌هاي ديگر توت فرنگي كه شايد نشنيده باشيم: چيلك، چليك يا چيالك جنگلي، چَلَم و شالكَه.

كاشت

به‌طوركلي بذر توت فرنگي كاماروسا از طريق پاجوش، رانر (رونده) و تقسيم ريشه تكثير مي‌شود و كاشت بذر توت بخصوص براي كاشت تجاري مناسب نيست و تنها براي يادگيري و آموزش، كارهاي تحقيقاتي، كاشت خانگي و… از كاشت بذر بهره مي‌برند. كاشت بذر توت فرنگي كاماروسا كمي مشكل بوده و به مبتديان توصيه نمي‌شود ولي مي‌توانيد براي شروع در بسته‌هاي كوچك تهيه نموده و شروع به كاشت توت نماييد. معمولاً بذرها بدون رفع نياز سرمايي نيز جوانه مي‌زنند ولي سرما دادن به بذر قبل از كاشت باعث بالا رفتن درصد جوانه‌زني و موفقيت خواهد شد. توت فرنگي نياز سرمايي كوتاهي دارد. ابتدا بذر توت فرنگي را به مدت ۱۰ تا ۲۰ روز در يخچال قرار مي‌دهيم. بذرها را با همان بسته‌بندي مي‌توانيد داخل يخچال قرار دهيد يا اينكه آن‌ها را درون ظرف درب­دار شفاف كه با پيت ماس پر شده است بكاريد و سپس درون يخچال بگذاريد.

گلداني مناسب براي كاشت توت فرنگي در نظر مي‌گيريم و با خاكي سبك آن را پر مي‌كنيم. براي كاشت بذر توت فرنگي بهتر است از پيت ماس به‌تنهايي يا از تركيب زير استفاده نماييد: كوكوپيت ۳۰ درصد + پيت ماس ۵۰ درصد + ۱۰ درصد ورمي كمپوست + ۱۰ درصد پرليت دانه‌ريز. خاك را در ليوان يك‌بار مصرف يا ظرف‌هاي درب دار شفاف يا سيني نشاء بريزيد و خوب آبياري كنيد. سپس بذرها را روي خاك قرار دهيد و روي آن را كمي پيت ماس بريزيد تا بذرها مخفي شود ولي زير خاك نرود سپس با اسپري (افشانه) آب را بر روي خاك بريزيد. كف ظرف كاشت بايد براي خروج اضافي آب و عبور هوا سوراخ به‌اندازه كافي داشته باشد. اكنون بر روي بستر كاشت مشماي پلاستيكي يا سلفون قرار دهيد تا رطوبت خاك بالا رود. اين كار به جوانه‌زني و شكستن پوسته بذر كمك مي‌كند.

تا قبل از جوانه‌زني نبايد اجازه دهيد خاك خشك شود، آبياري بيش‌ازحد هم باعث مرگ و خفگي جوانه مي‌شود. گلدان را بايد در جايي پرنور و به دور از نور مستقيم آفتاب قرار دهيد تا جوانه بزند. هنگامي‌كه گياه داراي سه برگ شد مي‌توانيد اقدام به جابجايي آن به گلداني بزرگ‌تر كنيد. بعد از گل دادن گياه توت فرنگي اولين كار حذف گل‌هاي اوليه است اين كار باعث مي‌شود تا گياه ريشه قوي‌تري را به وجود بياورد. معمولاً ۳ تا ۴ ماه بعد از كاشت بذر باردهي بوته‌ها شروع مي‌شود. البته اكثراً گياه توت فرنگي در سال اول ميوه توليد نمي‌كند. بعد از آماده شدن نشاءها آن‌ها را به باغچه يا گلدان بزرگ‌تر يا... منتقل كنيد. براي كاشت در فضاي باز آفتاب‌گيرترين نقطه از باغ را انتخاب كنيد. مي‌توانيد از مالچ پاشي پاي بوته‌هاي گياه توت فرنگي براي كنترل رطوبت و گياهان هرز بهره ببريد (مي‌توان از كاه استفاده كرد)

اين ميوه امروزه اغلب به‌صورت هيدروپونيك (آبكشت) كشت مي‌شود. ازآنجاكه در اين نوع كشت اغلب شرايط محيط قابل‌كنترل است، نتيجه مطلوب‌تر است و ميزان عملكرد به‌صورت چشمگيري افزايش خواهد داشت. البته تنش‌هاي موجود در طبيعت خود باعث افزايش طعم و بوي آن مي‌شوند كه با سيستم آبكشت اين عطروطعم كاهش مي‌يابد.

خواص

خواص توت فرنگي يكي آن كه حاوي مقادير زيادي آنتي‌اكسيدان، ويتامين و مواد مغذي است. توت فرنگي خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي عروقي، سكته مغزي، سرطان، فشارخون، يبوست و ديابت را كاهش مي‌دهد. همچنين توت فرنگي به دليل اينكه حاوي اسيدفوليك است، براي زنان باردار توصيه مي‌شود. يك‌دانه توت فرنگي ۱۰۰ گرمي شامل تقريباً ۳۳ كيلوكالري انرژي، منبع عالي از ويتامين ث، منبع خوبي از منگنز است و ميزان كمي از ويتامين‌هاي ديگر و مواد معدني موردنياز در رژيم غذايي را فراهم مي‌كند.

توت فرنگي به دليل دارا بودن فيتو كميكال، اثرات مثبت بسياري بر روي مغز مي‌گذارد و مي‌تواند اثرات نامطلوب پيري بر مغز را كاهش دهد. توت‌فرنگي ميوه‌اي نسبتاً جديد است كه تا ۲۵۰–۳۰۰ سال قبل به اين شكل امروزي وجود نداشت و بيشتر موارد استفاده دارويي داشته است. در قرن چهاردهم در فرانسه توت‌فرنگي‌هاي وحشي از جنگل به زمين زراعتي منتقل شد و از آن به‌عنوان يك گياه اهلي استفاده گرديد. در جنگل‌هاي شمال ايران توت فرنگي وحشي به‌طور فراوان يافت مي‌شود. به نظر مي‌رسد كه اولين رقم اصلاح‌شده در زمان صدارت اتابك اعظم از فرانسه به ايران آمد و به نام اتابكي خوانده شد.

براي خريد بذر توت و ساير درختان مثمر به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳


برچسب: توت فرنگي، بذر توت فرنگي، ميوه توت فرنگي، بذر، بذر ميوه، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ تير ۱۳۹۹ساعت: ۰۷:۴۷:۱۵ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع:

شنبليله

شنبليله

شَنبَليله يا شنبليد (نام علمي Trigonella foenum-graecum) گياهي است از تيره Leguminosae. گياهي است علفي به ارتفاع ۱۰ تا ۵۰ سانتيمتر با گل‌هايي منفرد و به رنگ روشن كه رنگ ميوه‌هاي آن زرد تا قهوه‌اي است. اين گياه بومي ايران بوده و در بيشتر نواحي ايران از جمله آذربايجان، اصفهان، فارس، خراسان، سمنان و دامغان مي‌رويد و به‌عنوان سبزي خوراكي كاشته شده و مصرف مي‌شود. شنبليله در كنار راه‌ها نيز مي‌رويد و به اين خاطر در قديم به آن گل راه‌رو هم مي‌گفتند. بذر شنبليله يك بذر ارگانيك است. شنبليله را مي‌توان به‌صورت خام با سبزي خوراكي و همچنين پخته‌شده مصرف كرد. اين گياه داراي طعم معطري است. شنبليله از جمله گياهان بومي ايران است. گياهي خوش‌خوراك كه ارزش غذايي بالايي دارد. علاوه بر شاخ و برگ شنبليله، دانه شنبليله نيز سرشار از مواد مغذي است و قابل‌مصرف است. شنبليله داراي مواد چربي، نشاسته مواد ازت و فسفر به همراه ماده به نام گونل لين است.

متأسفانه اين روزها برخي اخبار مبني بر آبياري سبزي‌ها با آب فاضلاب و ناسالم بودن آنها به گوش مي‌رسد. بنابراين بهتر است امسال براي كاشت سبزي مصرفي خودمان دست به كار شده و ديگران را نيز به كاشت سبزي جات در منزل و آپارتمان تشويق كنيم. مشاهده رشد هر روزه سبزي‌ها در گلدان و برداشت و مصرف آن يكي از راه‌هاي يافتن آرامش در اين ايام است. اگر مي‌خواهيد سبزي‌هايتان را پشت پنجره و تو گلدان‌هاي زيبا پرورش بدهيد بهتر است از خاك آماده و تميز استفاده كنيد تا فضاي آپارتمان از حشره و موجودات ديگر پر نشود. بهترين خاك براي كاشت سبزي شنبليله كمپوست آماده است. اگر فقط مي‌خواهيد چند نمونه سبزي بكاريد بدون شك ريحان سبز يا بنفش، تربچه، جعفري و شاهي اولين انتخاب‌ها هستند. براي اينكه سبزي‌هاي شما هميشه سبز و شاداب و از بيماري و آفات به دور باشند مي‌توانيد از كود NPK همانند ۲۰-۲۰-۲۰ استفاده كنيد.

بذر معمولي سبزي معمولاً به‌صورت كيلويي عرضه مي‌شود و ناخالصي دارد و بخشي از آن را تخم علف تشكيل مي‌دهد و نسبت به بيماري‌ها مقاومت پاييني دارد و انتخاب مناسبي براي كاشت شنبليله در آپارتمان و ابعاد كوچك مثل گلدان نيست. برخلاف تصور خيلي از ما بذر اصلاح‌شده به معناي دست‌كاري ژنتيكي و تراريخته نيست. بلكه به معناي دقت در بذرگيري و انتخاب محصول مناسب براي بذرگيري است و گرده افشاني و تلقيح به‌صورت علمي و بر اساس استاندارهايي انجام مي‌گيرد. درنتيجه بذر اصلاح‌شده نسبت به بيماري و آفات مقاوم است و درصد خلوص بالاتري دارد. همچنين از نظر رنگ و شادابي برتر از بذرهاي معمولي‌اند. درنتيجه انتخاب مناسب‌تري براي كاشت بوده و تجربه بسيار خوبي از كاشت را به همراه دارد.

روش كاشت در گلدان

بذر، خاك استاندارد (كمپوست پيشنهاد مي‌شود)، گلدان مناسب، دستكش، آبپاش كوچك، بيلچه و الك تنها ابزارهاي كاشت شنبليله در آپارتمان هستند. ابتدا بذرها را براي مدت ۱۰ ساعت و حداكثر ۳ روز خيس مي‌كنيم. خاك را الك كرده تا نرم و يكدست شود. گلدان موردنظر را از خاك مرغوب (كمپوست آماده) پر مي‌كنيم (بيش از ۳/۴ گلدان). گلدان انتخابي بايد زهكشي خوبي داشته باشد (در انتهاي آن سوراخ مناسبي براي خروج آب اضافي باشد). سپس اقدام به آبياري گلدان مي‌كنيم تا آب كاملاً از گلدان خارج شود. بعد از چند ساعت از آبياري گلدان بذرها را بر روي خاك مي‌ريزيم و حداكثر به ارتفاع دو برابر طول بذرها روي آن خاك مي‌ريزيم. ريختن خاك زياد روي بذرها باعث خفه شدن آن شده و نمي‌توانند رشد كنند. سپس با افشانه آب را بر روي سطح خاك اسپري كنيد به صورتي كه مطمئن شويد آب به بذرها رسيده و اين كار را هر روز يا روزي دو بار انجام دهيد. قبل از سبز شدن بذر سبزي نبايد اجازه دهيد سطح خاك خيلي خشك شود در اين صورت از جوانه زدن خبري نيست. آبياري زياد نيز باعث مي‌شود هوا به بذرها نرسد و خفه شوند و جوانه‌زني صورت نگيرد. هنگامي‌كه سطح خاك خشك شد اقدام به آبياري مجدد كنيد. البته مي‌توانيد بدون خيس كردن بذرها در آب، آن‌ها را به‌صورت دست پاش بر روي سطح خاك بريزيد و با چنگال سطح خاك را زيرورو كنيد تا بذرها به زير خاك بروند. كوددهي را از هفته دوم بعد از جوانه‌زني شروع كنيد.

روش كاشت در باغچه و زمين

براي اين كار بهتر است ابتدا مقداري خاك‌برگ يا كمپوست يا كود حيواني بر روي باغچه ريخته و با بيلچه خاك را زيرورو مي‌كنيم و سپس خاك را نرم و تخت و يكدست مي‌كنيم. بذرها را به‌صورت دست پاش و يكنواخت در محل موردنظر ريخته و سپس با شن كش يا چنگال خاك را با آرامي زيرورو مي‌كنيم تا بذرها به زير خاك بروند. سپس به‌آرامي اقدام به آبياري مي‌كنيم به‌صورتي كه آب بذرها را جابجا نكند و با خود نبرد. تا قبل از سبز شدن باغچه بهتر است هر روز يا روزي دو بار باغچه را آبياري كنيم.

براي برداشت سبزي به‌خصوص در اولين برداشت‌ها بهتر است از قيچي استفاده كنيم زيرا بذرها زياد در عمق قرار نداشته و ريشه قوي نداشته درنتيجه ممكن است از خاك دربيايند. براي برداشت سبزي‌ها را نبايد از ريشه دربياوريم بلكه تنها نوك آن را جدا كنيم و مصرف كنيم. بعد از گذشت چند روز از برداشت سبزي، مجدد مي‌توانيم آن را برداشت كنيم و سبزي‌ها دوباره سبز مي‌شوند.سبزي ها اگر چيده و سرگيري نشوند به گل مي روند البته گل هاي شنبليله زود ظاهر مي شوند.

خواص شنبليله

لاغري: اگر به دنبال يك راه طبيعي براي كاهش چربي‌هاي بدن و افزايش توده عضلاني مي‌گرديد، به شما پيشنهاد مي‌كنيم كه شنبليله را هم در برنامه غذايي‌تان بگنجانيد. نتايج مطالعه‌اي كه به‌تازگي در مجله انجمن بين‌المللي تغذيه وزشي نشان منتشر شده است نشان مي‌دهد كه شنبليله به ميزان قابل‌توجهي بر بالا بردن مقاومت بدن، كاهش چربي‌ها و افزايش توده‌هاي عضلاتي بدون چربي تأثيرگذار است.

ديابت: يكي ديگر از ويژگي‌هاي شنبليله، جلوگيري از ابتلا به ديابت و كنترل آن است. اين سبزي خوش عطر مي‌تواند سبب تحريك توليد انسولين و كاهش جذب قند در معده شود. اين گياه حاوي يك اسيد آمينه ويژه است كه مانع مقاومت بدن به انسولين مي‌شود.

حمله‌هاي قلبي: متخصصان تغذيه مي‌گويند شواهدي وجود دارد كه نشان مي‌دهد شنبليله مي‌تواند با كاهش سطح كلسترول مضر و تري‌گليسيريد از حمله‌هاي قلبي و سكته‌هاي مغزي جلوگيري كند. البته افراد مبتلا به برخي بيماري‌هاي خاص قلبي و عروقي بهتر است پيش از مصرف شنبليله با پزشك خود مشورت كنند. بيماري‌هاي زنان و بارداري: مصرف شنبليله در طول يك ماه، با تعادل هورمون‌ها، به كاهش علائم سندرم پيش از قاعدگي و حتي يائسگي كمك مي‌كند. اگر باردار هستيد و براي نخستين بار قصد داريد از شنبليله استفاده كنيد، بهتر است پيش از مصرف آن با پزشكتان مشورت كنيد؛ اما متخصصان تغذيه مي‌گويند شنبليله يك سبزي همه‌كاره است كه مي‌تواند زايمان طبيعي را آسان‌تر كند. همچنين به گفته آنان شنبليله در تقويت جريان شير در زنان شيرده تأثير قابل‌توجهي دارد.

افزايش حجم پستان: متخصصان زنان و زيبايي مي‌گويند كه شنبليله مي‌تواند در رشد طبيعي پستان تأثيرگذار باشد. اين پزشكان ادعا مي‌كنند كه شنبليله به‌عنوان يك مكمل مي‌تواند به‌طور منظم سبب تحريك توليد سلول‌هاي جديد پستان شود.

سلامت مردان: شنبليله داراي فتوشيمي‌هايي به نام ساپونين است. پژوهش‌ها نشان مي‌دهد كه ساپونين بر فعال كردن هورمون‌هاي مردانه، افزايش تمايلات جنسي و افزايش عملكرد جنسي مردان تأثيرگذار است. يك تحقيق يكپارچه در مركز پژوهشي طب باليني و مولكولي استراليا نشان داد مرداني كه به‌طور مرتب در طول يك دوره شش هفته‌اي دو بار در روز شنبليله استفاده مي‌كردند تا ۳۰ درصد افزايش عملكرد جنسي را تجربه كرده‌اند.

شنبليله به صورت هاي مختلفي مانند شنبليله تازه، دمنوش شنبليله، عرق شنبليله، شنبليله خشك و روغن شنبليله مورد مصرف قرار مي گيرد.

براي خريد بذر شنبليله و ساير سبزي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳


برچسب: شنبليله، بذر شنبليله، سبزي شنبليله، بذر، بذر سبزي، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ تير ۱۳۹۹ساعت: ۰۴:۵۲:۰۳ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع:

پونه

پونه

گياه پونه گونه ديگري از جنس Mentha است. پونه نسبت به نعناع سازگاري اقليمي بيشتري دارد و از نظر دارويي به‌واسطه اسانس‌هاي پوله ژون (۹۲ – ۲۷ درصد) و آزولن (به‌عنوان ضدالتهاب) موردتوجه است. برگ‌هاي پونه بيشتر خاكستري بوده و در ايران انواع خودروي آن به‌طور معمول در كنار نهرهاي آب، در همه مناطق گسترش دارد. موارد مصرف گياه پونه مشابه با نعناع است و افزون بر خاصيت ضدنفخ، صفرا آور بوده و در تهيه سوپ و دارو بكار مي‌رود.

پونه گياهي علفي بوده و از خانواده نعنائيان به شمار مي‌رود. طعم اين گياه در ابتدا گرم، تقريباً گس و تلخ است و بعد از مدتي در فرد ايجاد حس خنكي مي‌نمايد. پونه علاوه بر مصارف آشپزي، به‌عنوان يكي از گياهان دارويي نيز كاربرد فراوان دارد. جوشانده پونه براي درمان سرماخوردگي و آنفولانزا بسيار مثمر ثمر بوده و به‌عنوان يك پني‌سيلين طبيعي باعث رفع عفونت بدن مي‌گردد. علاوه بر اين براي درمان ناراحتي‌هاي معده، تقويت لثه‌ها و تقويت سيستم ايمني بدن نيز كاربرد فراوان دارد. همچنين به دليل عطر تند و قوي پونه، كاشتن اين گياه در كنار ساير سبزيجات باغچه از جمله لوبيا بسيار مفيد بوده و باعث دفع حشرات و آفات از آن‌ها خواهد شد.

كاشت

قبل از كاشت پونه ابتدا زمين را شخم زده و سپس سطح خاك را به‌خوبي صاف نماييد. بستر كشت را قبل از بذرپاشي به‌خوبي آبياري نماييد. كرت‌هايي با فاصله ۵۰ الي ۶۰ سانتي‌متر از هم ايجاد كرده و سپس بذر پونه را با فاصله ۲۰ الي ۳۰ سانتي‌متري و در عمق نيم سانتي‌متري خاك قرار دهيد. بهتر است حدود نيم الي يك سانتي‌متر روي بستر كشت كود دامي سرند شده بپاشيد. مجدداً از طريق آبپاش اقدام به آبياري زمين كشت شده نماييد. بعد از رويش گياهان، نياز مراقبتي آن‌ها به حداقل مي‌رسد.

پونه از جمله گياهان حساس به سرما بخصوص در مراحل اوليه رشد است. ازاين‌رو بهترين زمان كاشت آن فصل بهار و پس از گذر سرماي زمستانه (اواخر ارديبهشت تا اواخر خردادماه) است. البته گفتني ست كه در فصل پاييز نيز مي‌توان نسبت به كاشت بذر پونه پونه اقدام نمود. بايد توجه داشته باشيد كه بستر كشت گياه پونه بايد در معرض تابش آفتاب مستقيم قرار گيرد تا بدين ترتيب گياه به نحو احسن رشد كرده و اسانس توليدي آن افزايش يابد. پونه گياهي با ريشه‌هاي سطحي است كه توانايي جذب آب از عمق خاك را ندارد. ازاين‌رو توصيه مي‌شود آبياري گياه پونه به‌صورت سطحي و در فاصله‌هاي زماني كوتاه و منظم صورت پذيرد. با توجه به شرايط محيطي گياه را روزانه دو بار آبياري نماييد.

به‌طوركلي مي‌توان اظهار داشت كه خاك‌هاي اسيدي با زهكشي مناسب بهترين بستر براي پرورش گياه پونه مي‌باشند. همچنين از دو تركيب پيشنهادي زير نيز مي‌توانيد جهت آماده‌سازي بستر كشت بذرهاي پونه استفاده نماييد:

۱٫ پيت ماس (۵۰ درصد) + كوكوپيت (۳۰ درصد) + پرليت (۲۰ درصد)

۲٫ خاك باغچه (۶۰ درصد) + ماسه (۲۰ درصد) + كود حيواني (۲۰ درصد)

روش كاشت بذر پونه در باغ و باغچه

كاشت بذر پونه در خانه (گلدان)

گلداني متناسب با سليقه و دكوراسيون منزل خود انتخاب نماييد. (گلدان كم‌عمق ولي با دهانه بزرگ)

گلدان را با تركيب خاك پيشنهادي در قسمت بالا پر نماييد.

خاك گلدان را به‌خوبي آبياري نماييد تا خاك نشست كند.

بذرها را با فاصله ۳۰ سانتي‌متري از هم قرار دهيد. (بذرهاي پونه نيازي به پوشانده شدن توسط خاك ندارند.)

گلدان را با يك نايلون شفاف بپوشانيد. (جهت حفظ رطوبت)

گلدان را به قسمت نورگير منزل خود انتقال دهيد. (لبه پنجره جنوبي)

تا زمان جوانه‌زني از خشك شدن سطح خاك جلوگيري به عمل‌آوريد.

با گذشت ۷ الي ۲۰ روز از زمان كاشت، بذرها شروع به جوانه‌زني مي‌كنند.

جدا كردن شكوفه‌ها از گياه پونه باعث مطلوب‌تر شدن عطروطعم آن مي‌گردد.

با رسيدن جوانه‌ها به ارتفاع ۱۵ سانتي‌متري مي‌توانيد نسبت به برداشت آن‌ها اقدام نماييد.

خواص پونه

پونه براي مقابله با بيماري‌هاي زير سودمند است:

حالت تهوع و استفراغ

مشكلات و ناراحتي‌هاي گوارشي به‌طوري‌كه از ترش كردن معده جلوگيري مي‌كند و براي هضم غذا و برطرف كردن سكسكه مفيد است.

سرماخوردگي، آنفلوانزا، آسم

سرفه و سياه سرفه

گرفتگي بيني

با توجه به خواص ضدميكروبي كه در دمنوش پونه و اسانس پونه وجود دارد، مي‌توان از اين فراورده‌ها به‌عنوان جايگزين طبيعي براي آنتي‌بيوتيك‌ها استفاده كرد. با گياه پونه مي‌توان يك دم‌كرده گياهي فوق‌العاده تهيه نمود. براي تهيه يك فنجان دم‌كرده اين گياه، يك قاشق غذاخوري سرخالي از برگ يا گل پونه تازه و يا يك قاشق چاي‌خوري برگ پونه خشك‌شده را در چاي صاف كن درون يك ليوان ريخته و يك فنجان آب در حال جوش را روي آن بريزيد. اجازه دهيد مدت ۱۰ دقيقه دم بكشد و رنگ چاي دربيايد. اگر دوست داشتيد مي‌توانيد آن را كمي شيرين كنيد. برگ‌ها و گل‌هاي پونه و همچنين ساقه‌هاي آن مي‌توانند جايگزين مناسبي براي بسياري از آنتي‌بيوتيك‌ها باشند. اين گياه همچنين بادشكن، معرق، مدر و محرك نيز است. از دم‌كرده اين گياه براي درمان سرماخوردگي، زكام، سردردها، مشكلات گوارشي، كم كردن تب خفيف، تسكين گلودرد و براي بهبود نفخ شكم، حالت تهوع، دردهاي قاعدگي و بي‌خوابي استفاده مي‌شود. پونه را به‌عنوان تحريك‌كننده توليد صفرا نيز مي‌شناسند. عصاره پونه داراي خاصيت تسكين‌دهنده درد نيز است.

براي خريد بذر پونه و ساير گياهان دارويي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳


برچسب: پونه، بذر پونه، سبزي پونه، بذر، بذر سبزي، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ تير ۱۳۹۹ساعت: ۰۳:۴۰:۰۴ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع:

پياز سفيد

پياز سفيد

پياز با نام علمي Allium cepa گياهي از خانواده نرگسيان يكي از سبزي‌ها پرمصرف در جهان است. پياز قدمت بسيار طولاني‌اي دارد. اسناد به‌جامانده از اهرام مصر نشان مي‌دهد چند هزار سال قبل از ميلاد مسيح در مصر كاشته مي‌شده است و به‌عنوان غذاي اصلي مصرف مي‌شده است. پياز گياهي دو يا سه‌ساله است كه قسمت زيرزميني آن قابل‌مصرف است و ساقه هوايي آن آبدار و توخالي است كه كمتر مورد مصرف قرار مي‌گيرد. در سال اول و با انجام غذاسازي گياه پياز زيرزمين تشكيل مي‌شود و در سال دوم ساقه‌هاي گل‌دار ظاهر شده و برداشت بذر پياز آغاز مي‌شود.

پياز معمولاً به سه دسته روزبلند، روزمتوسط و روزكوتاه تقسيم مي‌شود اين ويژگي مشخص مي‌كند كه پياز بايد در چه فصلي كاشته شود به اين صورت كه پيازهاي روزبلند در بهار كه طول روزبلند بوده كاشته مي‌شود و پيازهاي روزكوتاه در اواخر تابستان و پاييز كه طول روزكوتاه است كاشته مي‌شود. رعايت اين موضوع به تشكيل پيازهاي باكيفيت‌تر مي‌انجامد. طول روزكوتاه يعني پياز به نور كمتر و حرارت كمتر براي تشكيل سوخ (bulb) و غذاسازي دارد.

ساقه‌هاي پياز معمولاً ۱۵ تا ۴۵ سانتي‌متر ارتفاع مي‌گيرند. كشاورزان ساقه‌ها را هنگامي‌كه بلند مي‌شوند از ارتفاع حدوداً ۱۰ سانتي‌متري زمين قطع مي‌كنند يا مي‌شكنند تا انرژي گياه صرف رشد قسمت‌هاي زيرزميني شود و پيازهاي درشت‌تري را توليد كند. البته به‌طوركلي هنگامي‌كه پياز بالغ مي‌شود، ذخاير غذايي شروع به انباشته شدن در ته برگ و برجستگي پياز مي‌كنند.

طبقه‌بندي پيازها

طبقه‌بندي بر اساس رنگ

رنگ زرد يا قهوه‌اي مناسب سرخ كردن و پخت‌وپز (كباب، شامي، سس، سوپ)

پياز قرمز يا ارغواني مناسب خام خوردن (ترشي، سالاد و ساندويچ)

پياز سفيد، تردترين و معمولاً تندترين (سالسا، چاشني)

پيازهاي ايراني

سفيد:‌ پياز سفيد كاشان،‌ سفيد قم

قرمز:‌ پياز طارم،‌ ري،‌ آذرشهر

صورتي:‌ پياز نوشهر

بنفش:‌ پياز كهريزك

پيازهاي آمريكايي

زرد:‌ كُره زرد Yellow globe

سفيد:‌ كره سوت پرت سفيد South white globe

قرمز:‌ كره قرمز سوت پرت South port red globe

طبقه‌بندي پياز بر اساس طول روز

همان‌طور كه گفته شد انواع پياز با توجه به نيازش به نور و دما به سه دسته روزبلند و روزكوتاه و روز متوسط تقسيم مي‌شود.

۱- پيازهاي روزكوتاه

پيازهاي روزكوتاه به كمترين ميزان روز نياز دارند در نتيجه مناسب براي كاشت پاييزه بوده و در روزهايي با طول ۱۱ تا ۱۲ ساعت پياز به‌خوبي تشكيل مي‌شود و ۶ تا ۷ ماه بعد و در زمستان يا اوايل بهار برداشت مي‌شود.

۲- پيازهاي روز متوسط

آب‌وهواي ملايم و معتدل براي كاشت اين نوع پياز مناسب است و در روزهايي با طول ۱۳ تا ۱۴ ساعت نياز دارند و معمولاً اين نوع پياز در زمستان كاشته مي‌شود و به ۵ تا ۶ ماه زمان براي رشد نياز دارد و معمولاً در خرداد يا تيرماه سال بعد برداشت مي‌شود.

۳- پيازهاي روزبلند

اين مدل پيازها به روزهاي بلند و گرم نياز دارند. روزهايي با طول ۱۶ ساعت كه طولاني‌ترين روزهاي سال مي‌باشند براي كاشت و غده زني اين رقم پيازها مناسب است، اين ارقام پياز در مناطق معتدل سرد كاشته مي‌شود، فصل كاشت بذر اين ارقام اوايل بهار است و در يك دوره ۶ ماهه قابل‌برداشت شده و در شهريور يا مهرماه نيز برداشت مي‌شود.

بيشتر ارقام پياز حدود ۸۹٪ آب، ۴٪ قند، ۱٪ پروتئين، ۲٪ فيبر و ۰٫۱٪ چربي دارند. پياز مواد غذايي ضروري و چربي كمي دارد و در هر ۱۰۰ گرم ۱۶۶ كيلو ژول (۴۰ كيلوكالري) انرژي توليد مي‌كند. بدون افزايش محسوس ميزان كالري غذاها را خوش‌طعم مي‌كنند. پيازهاي خردشده تركيبات معيني را منتشر مي‌كنند كه موجب مي‌شود غدد اشكي چشم اذيت شده و اشك ترشح كنند، در سال ۲۰۰۸، مؤسسه غذا و محصول نيوزيلند به‌وسيله استفاده از خاموشي ژن و زيست‌فناوري و براي جلوگيري از تجزيه به‌وسيله آنزيم LFS، پيازي را توليد كردند كه هيچ اشكي توليد نمي‌كند. جالب است بدانيد كه در قرون‌وسطي در اروپا پياز در كنار كلم و حبوبات يكي از سبزي‌ها اصلي خوراك مردم فقير و غني بود و چنان اهميتي داشت كه مردم براي پرداخت اجاره و حتي هديه عروسي از آن استفاده مي‌كردند. همچنين براي پياز درماني، درمان سردرد، مارگزيدگي و ريختن موي سر پياز تجويز مي‌شد.

زمان برداشت پياز و بذر گياه

معمولاً در فصل پاييز ساقه‌هاي پياز زرد شده و از بين مي‌روند و پوست خارجي پياز در زيرخاك خشك مي‌شود و برداشت آغاز مي‌شود، اگر پيازها برداشت نشود قسمت مياني پياز مجدد در فصل بهار شروع به برگ دهي مي‌كند و در اين بار ساقه‌هاي گل دهنده رشد مي‌كنند و گل‌ها تبديل به دانه قابل كاشت شده، بعد از رسيدن بذرها مي‌توان آن‌ها را برداشت و براي كاشت پياز سال بعد ذخيره نمود. گل‌هاي پياز معمولاً سفيد و دانه‌هاي آن مشكي هستند. پياز به‌سادگي تكثير مي‌يابد و مي‌توان آن را در فضاي كوچك باغچه يا گلدان‌هاي سايز متوسط پرورش داد. البته پياز به فراواني يافت مي‌شود و شايد انتخاب ايده آلي براي كاشت خانگي نباشد ولي هميشه به اين نكته توجه داشته باشيد كه گياهي كه در منزل پرورش مي‌دهيد و از سلامت آبياري و خاك و رشد آن اطمينان داريد باارزش‌تر است.

طريقه كاشت بذر پياز

پياز بسته به اينكه در چه نوع خاك و زميني كشت شود ممكن است تند شود و يا تندي آن كم‌تر گردد و اصطلاحاً رو به شيرين شدن بگذارد. خاك‌هاي گلي چون محتوي سولفور زيادي هستند پياز را تند مي‌كنند. در مقابل خاك‌هاي شني و رسي باعث رشد مناسب پياز مي‌شوند. مكان مناسب براي كشت پياز، جايي است كه نور زياد آفتاب را دريافت نمايد. همچنين آب‌وهواي مناسب براي كاشت پياز آب‌وهواي خنك است. پس مكان‌ها و زمان‌هايي كه هواي خنك داشته و طول روزبلند است. براي كاشت گياه پياز مناسب مي‌باشند. البته پياز در گستره وسيعي از آب‌وهوا قادر به رشد است اما دما و شرايط مطلوب براي رشد گياه پياز همان بود كه توضيح داده شد. در موقع كاشت پيازها بهتر است كه فاصله رديف‌ها از ۲۵ سانتي‌متر كمتر نگردد و فاصله بوته‌هاي پياز از هم نيز بهتر است ۱۰ سانتي‌متر باشد. لازم است جهت گرفتن نتايج بهتر آبياري در فواصل مشخص مثلاً سه چهار هفته يك‌بار انجام گيرد.

براي كاشت در باغچه منزل بذر پياز را به‌صورت مستقيم بعد از رفع سرما و در فصل مناسب كه در بالا توضيح داديم در رديف‌هايي (خطوطي) به فاصله ۱۰ تا ۲۰ سانتي‌متر و بذرها را به فاصله ۲ تا ۶ سانتي‌متر از هم بكاريد. در هر گود دو تا سه عدد بذر به عمق ۲ سانتي‌متر قرار مي‌دهيم يا اينكه بذرها را در سيني نشاء يا گلداني ديگر مي‌كاريم و بعد از رشد و رسيدن به حداقل ۵ سانتي‌متر به زمين و باغچه به فواصلي كه در بالا گفته شد انتقال مي‌دهيم. روش ديگر براي كاشت بذر به‌صورت رديفي و دست پاش است به اين صورت كه به فواصل ۲۰ سانتي‌متر از يكديگر شيارهاي به عمق ۵ سانتي‌متر ايجاد مي‌كنيم و بذرها را در سرتاسر كف شيارها مي‌ريزيم و سپس با خاك نرم بر روي بذرها را به ارتفاع ۲ سانتي‌متر پر مي‌كنيم، بعد از رشد پيازها گياهان را به فواصل ۵ سانتي‌متر از هم تنك مي‌كنيم.

بذر پياز را مي‌توان به‌صورت دست پاش نيز در باغچه همانند بذر سبزي و پيازچه كاشت ولي بايد توجه داشت كه براي اينكه پيازهاي درشت‌تري داشته باشيم بعد از رشد بذرها گياهان را به فواصل حداقل ۵ سانتي‌متر از يكديگر تنك كنيم و گياهان اضافي را به‌آرامي از خاك خارج كنيم. براي كاشت بذر در گلدان نيز ابتدا گلدان را با خاك مناسب پر كنيد و سپس بذرها را به‌صورت مستقيم به فواصل ۱ تا ۲ سانتي‌متر از يكديگر در عمق ۲ تا ۳ سانتي‌متر بكاريد، بعد از رشد پيازها گياهان را به فواصل ۵ سانتي‌متر از يكديگر تنك كنيد و چند گياه قوي‌تر را نگه‌داريد.

زمان كاشت پياز

گياه پياز را بسته به اينكه روزبلند، روز متوسط و يا روزكوتاه است كشت مي‌كنند. مثلاً زمان كاشت ارقام روزبلند پياز در فروردين‌ماه است. پيازهاي روزكوتاه در مناطق با زمستان‌هاي معتدل در پاييز كشت مي‌گردند. ارقام روز متوسط پياز در مناطق ملايم در زمستان كاشت مي‌شود. پيازهاي روزبلند از لحاظ طعم با پيازهاي روزكوتاه تفاوت دارند. پيازهاي روزكوتاه تندي كمتري داشته و مزه آن‌ها شيرين‌تر است.

برداشت پياز

پياز را بسته به اينكه هدف توليد بذر پياز باشد و يا محصول پياز در سال اول و يا دوم كشت برداشت مي‌كنند. اگر هدف درايفت محصول پياز است كه در سال اول بعد از كاشت برداشت مي‌گردد. ولي اگر هدف برداشت بذر و توليد بذر پياز باشد مي‌بايست تا سال دوم صبر نمود تا ساقه‌ها تشكيل شوند و به گل بنشينند.

آفات پياز

مهم‌ترين آفات پياز عبارت‌اند از: مگس پياز، تريپس و بيماري نماتد ساقه پياز.

خواص و فوايد پياز

مهم ترين خواص پياز عبارت اند از:

پياز بسيار ادرارآور است و در افرادي كه مشكل دفع ادرار دارند چه به‌صورت خام و چه پخته مي‌توانند از آن استفاده كنند. از طرفي همين ادرار بودن باعث دفع سموم از بدن مي‌گردد.

پياز خاصيت مدر بودن را دارد؛ بنابراين براي دفع سنگ كليه نافع است.

كليه سموم را به‌راحتي از كليه و كبد دفع مي‌كند.

براي پايين آوردن حرارت بدن مؤثر است.

ميزان زيادي فيبر در اين گياه وجود دارد؛ بنابراين براي رفع يبوست بسيار مفيد است.

موجب بهبود گردش خون در بدن مي‌شود.

آب اين گياه براي رفع جوش‌هاي غرور جواني و سفيد كردن پوست كاربرد دارد.

به دليل وجود كلسيم در درمان و پيشگيري از پوكي استخوان مؤثر است.

به دليل وجود مواد آنتي باكتريالي، ضدعفوني‌كننده سيستم گوارشي است.

به دليل وجود فيبر، در پيشگيري و درمان سرطان روده بزرگ مؤثر است

پياز از سرطان روده و معده پيشگيري مي‌كند و حتي مي‌تواند مانع از رشد سلول‌هاي سرطاني شود.

از طريق امگا ۳ موجود در خود، مي‌تواند كلسترول خون را كاهش دهد و از سكته قلبي جلوگيري كند.

گردش خون را بهبود بخشيده و مانع از لخته شدن خون در رگ‌ها و گرفتگي عروق مي‌شود.

سرشار از فيبر است و درنتيجه باعث احساس سيري در معده شده و به همين دليل در رژيم‌هاي لاغري پركاربرد است.

يك انسولين گياهي است كه ميزان قند خون را كاهش مي‌دهد و براي افراد ديابتي مفيد است.

خاصيت آنتي باكتريال دارد و ضدعفوني‌كننده سيستم گوارش است.

پياز گردش خون را بهبود مي‌بخشد. پس استفاده از ماسك پياز بر روي صورت موجود حركت خون به سمت صورت شده و پوست را شفاف مي‌كند.

حاوي كلسيم است و درنتيجه به استحكام استخوان كمك نموده و از پوكي استخوان جلوگيري مي‌كند.

سينه را نرم نموده و در زمان سرماخوردگي بهبود گلو را سريع‌تر مي‌كند.

براي افزايش تمايلات جنسي، تخم پياز مفيد است.

براي خريد بذر پياز و ساير صيفي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳


برچسب: پياز، پياز، بذر پياز، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ تير ۱۳۹۹ساعت: ۰۶:۲۲:۰۳ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع:

بادمجان سياه قلمي

بادمجان سياه قلمي

بادمجان كه به عربي بادنجان ناميده مي‌شود گياهي است يك‌ساله و داراي ساقه نسبتاً ضخيم و پوشيده از كرك است. برگ‌هاي آن بيضي‌شكل با نوك‌باريك و گل‌هاي آن بنفش‌رنگ است. ميوه اين گياه دراز و باريك و يا گرد، و به رنگ‌هاي بنفش، سياه، زرد و سفيد ديده مي‌شود. بادمجان بومي هندوستان بوده است و اين گياه در تمام مناطق گرمسيري و نيمه گرمسيري رشد مي‌كند. ارتفاع آن به ۴۰ تا ۱۵۰ سانتي‌متر نيز مي‌رسد.

كاشت

بادمجان (بادنجان) بومي نواحي گرم بوده و در مقابل سرما حساس است (دماي كمتر از ۱۶ درجه سانتي‌گراد خسارت ببار مي‌آورد). بادمجان را بايد بعد از رفع سرماي زمستان در زمين اصلي بكاريد يا اينكه در اسفندماه نشاء كنيد و بهار به زمين اصلي يا گلدان موردنظر منتقل كنيد. بادمجان در زمينه‌اي مرطوب و سرد نيز محصول خوبي نمي‌دهد. زمين بادمجان بايد دائم نم‌دار و مرطوب باشد. بهترين خاك براي كاشت بادمجان خاكه‌اي شني لومي (sandy Loam) است. همچنين خاك آن بايد عميق، حاصلخيز و زهكشي خوبي داشته باشد. بادمجان ازجمله سبزي‌هايي است كه مواد غذايي زيادي از زمين جذب مي‌كند، به همين دليل استفاده از كودهاي دامي به ميزان ۳۰ تا ۴۰ تن در هكتار توصيه مي‌شود چنانچه زمين شني و يا ضعيف باشد بايد به ميزان ۴۰ تا ۵۰ تن و حتي ۷۰ تن در هكتار كود دامي به زمين داد چنانچه كود دامي در دسترس نباشد مي‌توان براي تقويت خاك به كاشت گياهان خانواده بقولات به‌عنوان كود سبز در سال قبل از كاشت اقدام نمود. استفاده از كودهاي كامل ازت فسفر و پتاسيم بايد در برنامه كودي و آماده كردن زمين قرار گيرد. pH مناسب خاك بين ۵/۵ تا ۶/۸ است.

احتياجات بادمجان سياه قلمي به گرما و آفتاب زياد است. بادمجان را جزو گياهان خنثي طبقه‌بندي مي‌كنند. ولي براي رشد و نمو بهتر نياز به گرما و نور كافي دارد. نور ضعيف در ايام زمستان در گلخانه‌ها باعث بدشكل شدن ميوه و افتادن گل‌ها و غنچه‌ها مي‌شود. به همين دليل نشاها در شكل‌هاي زودتر از موعد گلخانه‌ها با منابع نور مصنوعي تغذيه مي‌شوند. درعين‌حال ميزان گرماي داخل گلخانه نبايد پائين تر از ۲۰ درجه سانتي‌گراد باشد. كاهش گرماي هوا و به‌ويژه گرماي خاك (كمتر از ۱۸ درجه سانتي‌گراد) نيز اغلب اختلالاتي مثل افتادن گل و غنچه را به دنبال دارد.

بادمجان به دو طريق كشت مستقيم و تهيه خزانه ازدياد مي‌شود. در كشت مستقيم بايد تا برطرف شدن سرما در بهار كشت به تأخير افتد ولي مي‌توان در گلخانه اقدام به تهيه خزانه و كشت كنيم و به‌محض مساعد شدن هوا و برطرف شدن سرما نشاها به محل اصلي منتقل مي‌شود. بذر بادمجان برخلاف گوجه‌فرنگي براي جوانه زدن احتياج به يك دوره استراحت طولاني دارد و در بعضي مواقع حتي با سپري شدن دوره استراحت و كاشت بادمجان بذر در شرايط مناسب باز هم درصد كمي از بذر جوانه زده و رشد نشاهاي جوان نيز بسيار كند است. به‌طوري‌كه بسته به شرايط آب و هوايي و زمان لازم از بذركاري تا انتقال نشاء به زمين اصلي از ۶ تا ۱۲ هفته متغير است. بذر اين گياه كوچك و به رنگ‌هاي زرد يا سفيد ديده مي‌شود كه قوه ناميه را ۶ تا ۷ سال حفظ مي‌كند بذرهاي دوساله داراي حداكثر قوه ناميه هستند. بعد از كاشت بذر بادمجان، در صورت رعايت كردن شرايط كشت، ظرف ۲۰ الي ۲۵ روز جوانه‌ها ظاهر خواهند شد.

پس‌ازآن كه بوته‌هاي آن چهار برگه شدند آن‌ها را از خزانه خارج ساخته و در زميني كه قبلاً آماده ساخته‌اند روي رديف‌ها نشاء مي‌كنند. فاصله بين رديف‌ها بايستي يك متر منظور گردد. در طول تابستان هر چهار روز يك مرتبه آبياري ضرورت دارد. در هفته اول بعد از انتقال گياه به گلدان براي تشويق به رشد بيشتر و توسعه ريشه دما در طول روز و شب بايد ۲۴ درجه سانتي‌گراد باشد. زماني كه ميوه‌ها شروع به رشد مي‌كنند درجه حرارت را در طول روز ۲۲ درجه سانتي‌گراد و در طول شب ۱۹ درجه سانتي‌گراد تنظيم كنيد. زماني كه ميوه كامل شد درجه حرارت در طول روز ۲۰ تا ۲۲ درجه سانتي‌گراد و در طول شب ۱۷ تا ۱۹ درجه سانتي‌گراد بايد باشد.

ميوه بادمجان از زماني كه حدود يك‌سوم آن تشكيل شده و اندازه نهائي خود را پيدا كرده باشد تا رسيدن كامل آن قابل برداشت است. ميوه كاملاً رسيده پررنگ شده به مدت زيادي مي‌تواند روي بوته مادري باقي بماند. بدون آن كه زياد ماندن روي بوته تغييري در كيفيت آن ايجاد كند زياد ماندن ميوه روي بوته فقط روي كميت آن اثر مي‌گذارد و كمتر مي‌شود. ميوه با كاسبرگ‌هاي بزرگ همراه است كه با قسمتي از ساقه كه بسيار سخت و چوبي است توأم است. بادمجان‌ها را بعد از برداشت در گلخانه رها نكنيد زيرا باعث گرم شدن و كاهش كيفيت آن‌ها مي‌شود. بادمجان را بايد با رطوبت نسبي ۸۰ درصد و دماي ۱۲ تا ۱۵ درجه سانتي‌گراد ذخيره كرد. بادمجان‌ها را با محصولاتي كه اتيلن توليد مي‌كنند (مثل گوجه‌فرنگي) ذخيره نكنيد. بدن بادمجان به كم‌آبي حساس است. بنابراين اگر مي‌خواهيد آن را به مدت طولاني ذخيره كنيد براي جلوگيري از خشكي بايد آن‌ها را بپيچانيد.

خواص

بادمجان در تهيه غذاهاي مختلف مورداستفاده قرار مي‌گيرد. آن در تهيه انواع ترشي به كار مي‌رود. در خارج از ايران بادمجان را مي‌پزند و به غذاهاي مختلف اضافه مي‌كنند و به مصرف مي‌رسانند. خواص بادمجان متعدد است. در بادمجان تركيبات زير وجود دارد: آب ۹۳ درصد، كربوهيدرات ۴ درصد، پروتئين ۴/۱ درصد، چربي ۳/۰ درصد، مواد كاني ۳/۰ درصد و تركيبات فيبري ۳/۱ درصد. بادمجان داراي مقدار زيادي اصلاح معدني، به خصوص پتاسيم، گوگرد و فسفر است. همچنين داراي ويتامين‌هاي A و C است. ريشه بادمجان براي درمان آسم به كار مي‌رود. در برگ بادمجان تركيباتي وجود دارد كه باعث ترشح بزاق مي‌گردد. همچنين از برگ آن در معالجه بيماري برونشيت، آسم و بيماري‌هاي دستگاه مجاري ادراري استفاده مي‌شود. آب‌ميوه بادمجان براي درمان بيماري‌هاي گوش تجويز مي‌گردد.

از مهم‌ترين فوايد بادمجان به موارد زير مي‌توان اشاره نمود:

بادمجان از دسته سبزيجات گرم و خشك است كه براي بيماراني كه قند دارند بسيار مفيد است

درمان نقرس يكي ديگر از خواص اين ميوه است.

كساني كه از يبوست رنج مي‌برند مي‌توانند از بادمجان در وعده‌هاي غذايي خود استفاده كنند.

درمان فشارخون بالا نيز با خوردن اين ميوه امكان‌پذير است.

آفات و بيماري‌ها

كنه يكي از مهم‌ترين آفات بادمجان به‌خصوص در منطقه خوزستان است. ساير آفات مانند شته، عنكبوت قرمز، انواع سوسك‌ها آسيب چنداني به بادمجان نمي‌توانند وارد كنند. براي مبارزه با كنه مي‌توان از انواع سموم كنه‌كش، مانند تديون استفاده كرد. ساير حشرات مضر را مي‌توان با انواع حشره‌كش‌ها كنترل نمود. بعضي از قارچ‌هايي كه به گوجه فرنگي حمله مي‌كنند، مانند فوزاريوم، آلترناريا و ورتيسليوم مي‌توانند در اين گياه توليد بيماري نمايند و باعث پوسيدگي و خشك شدن برگ‌ها و ميوه آن شوند. براي جلوگيري از شيوع اين بيماري‌ها بايد اولاً بذور ضدعفوني شده كشت شوند، ثانياً از كاشتن بذر بادمجان در زميني كه قبلاً گوجه فرنگي و يا سيب‌زميني در آن كشت شده است خودداري كرد و ثالثاً بوته‌ها، به‌خصوص در زماني كه كوچك هستند به‌وسيله قارچ‌كش‌ها سم‌پاشي گردند.

براي خريد بذر بادمجان در انواع مختلف به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳


برچسب: بادمجان، بادمجان، بذر بادمجان، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ تير ۱۳۹۹ساعت: ۰۷:۲۲:۲۹ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع:

گل گازانيا الوان

گل گازانيا الوان

گازانيا با نام علمي GAZANIA SPLENDENS بومي آفريقاي جنوبي است و يكي از محبوب‌ترين گياهان فضاي سبز كه به دليل تازگي و غيربومي بودن آن در ايران موردتوجه قرار مي‌گيرد. ويژگي خاص اين گياه در رنگ‌هاي بسيار براق و جذاب گل‌ها و بسته شدن گل‌ها به هنگام شب يا هواهاي ابري و باراني موردتوجه باغبانان قرار مي‌گيرد. اين گياه را مانند بسياري از گياهان زينتي علاوه بر باغچه‌ها و حاشيه‌كاري در گلدان‌ها و گل­جاها نيز مي‌توان كشت كرد. در خانه‌ها و آپارتمان­ها پشت پنجره و در معرض نور حداكثري با وجود دماي خوب در فصول مختلف خوب جواب خواهد داد. گياه پاكوتاه و پرپشتي است كه پشت برگ‌ها نيز داراي پرزهايي است كه رنگ پشت برگ گياه را به نقره‌اي متمايل مي‌كند و از جهات مختلف براي بينندگان جذابيت دارد. گل گازانيا در اصل گياهي چندساله است اما در مناطق معتدله به دليل سرد شدن هوا در طي زمستان به شكل گياهي يك‌ساله مورداستفاده قرار مي‌گيرد؛ اما اگر امكاناتي وجود داشته باشد كه در طي زمستان به مكاني با دماي مناسب و همچنين نور موردنياز انتقال بيابد، گياه زنده مانده و حتي گلدهي آن با توجه به شرايط مكان نگهداري كم‌وبيش ادامه خواهد يافت.

آبياري

گازانيا از جمله گياهان مقاوم به خشكي است. البته آبياري كافي و منظم به گلدهي و كيفيت آن كمك مي‌كند اما به ياد داشته باشيد كه آبياري زياده از حد و يا سنگين بودن خاك و باقي ماندن آب به مدت طولاني در اطراف ريشه و ساقه‌هاي اين گياه منجر به پوسيدن آنان و در نهايت از بين رفتن گياه خواهد شد. بنابراين زماني كه حدود ۵ سانتيمتر از سطح خاك خشك شده بود نسبت به آبياري آن اقدام كنيد.

نور

مكاني با وجود حداقل ۶ ساعت نور مستقيم آفتاب نياز دارند. در درون خانه نيز گلدان‌هاي گازانيا را در كنار پنجره‌هاي رو به جنوب يا غربي قرار دهيد تا نور كافي به آن برسد. شرايط نور كم منجر به عدم شكل‌گيري گل‌ها و همچنين عدم باز شدن و شكوفايي كامل گل‌ها مي‌شود. به‌عنوان‌مثال حتي در روزهاي ابري، گل‌ها حالتي نيمه‌باز دارند و كاملاً شكوفا نمي‌شوند.

دما

بهترين دما براي گلدهي اين گياه ۳۰-۲۵ درجه است اما اصولاً گل گازانيا الوان به گرماي هوا مقاوم است و هر مقدار كه هوا گرم شود اگر به شكل صحيح آبياري شود، مشكلي ايجاد نمي‌شود. همچنين قسمت‌هاي طوقه و زيرزميني اين گياه دما را تا حدود صفر درجه مي‌تواند تحمل كند ولي هر مقدار كه دماي هوا از حدود ۱۵ درجه پايين‌تر بيايد، ابتدا گلدهي كاهش يافته و متوقف مي‌شود و سپس با سردتر شدن هوا برگسار زرد شده و در نهايت از بين خواهند رفت.

خاك

در مورد خاك سختگير نيست و حتي خاك‌هايي را كه از لحاظ غذايي فقير محسوب مي‌شوند به‌خوبي تحمل مي‌كند. اما خاك بايد زهكش خوبي داشته باشد و آب را در خود نگه ندارد بنابراين بكار گيري شن و يا خاك‌برگ در مخلوط خاك مي‌تواند به اين مسئله كمك كند. گياهان را در بستر كاشت باغچه با فاصله حدود ۲۰-۱۵ سانتيمتر بكاريد. براي عملكرد بهتر گياه مي‌توان در اطراف هر بوته و به ضخامت حدود ۵ سانتيمتر خاك‌برگ ريخت. اين لايه از خاك‌برگ اصطلاحاً مالچ Mulch ناميده مي‌شود كه در خنك نگه‌داشتن ريشه‌هاي گياه در طي روزهاي گرم تابستان مي‌توان به‌خوبي كمك كرده و موجب افزايش گلدهي گياه شود.

كوددهي

اگر خاك محل كاشت به‌خوبي آماده شده باشد و در زمان تهيه مخلوط خاكي از موادي مانند خاك‌برگ، كود پوسيده دامي و يا ورمي كمپوست استفاده شده باشد نيازي به كوددهي اين گياه نيست اما در غير اين صورت و براي گياهاني كه تصور مي‌كنيد غذادهي لازم است مي‌توانيد از كودهاي محلولي كه كامل نيز هستند يك بار در بهار و يك بار نيز در تابستان استفاده كنيد. اين ميزان كافي است و اين گياه نياز بيشتري به كوددهي ندارد.

تكثير

كاشت بذر گل گازانيا آسان‌ترين راه تكثير اين گياه است. شما مي‌توانيد اگر گياه گازانيا داريد، اواخر تابستان نسبت به جمع‌آوري بذرها اقدام كنيد. بذرها را براي چند روز در مكاني خشك و به دور از نور مستقيم آفتاب قرار دهيد تا رطوبت اضافه خود را از دست بدهند. مي‌توانيد براي نگهداري بذرها تا سال بعد و فرارسيدن زمان مناسب كاشت آنان، از پاكت‌هاي كاغذي استفاده كنيد. بذرها را مي‌توان اوايل بهار به شكل مستقيم در خاك باغچه كاشت و يا اينكه حدود ۶ هفته قبل از شروع بهار و در مكاني محافظت‌شده همانند داخل خانه نسبت به كاشت بذرها اقدام كرد.

از مخلوط كاشت سبك همانند مخلوط خاك‌برگ+خاك معمولي+ شن مي‌توان براي كاشت بذرها استفاده كرد و قبل از كاشت بذرها، بستر كاشت گازانيا را حداقل تا عمق ۵ سانتيمتري به كمك غبارپاشي آب به‌خوبي خيس و مرطوب كنيد. همچنين اگر با روش آبياري معمولي قصد مرطوب كردن بستر كاشت را داريد، بعد از اين عمل حدود ۲۰ دقيق منتظر شويد تا آب اضافه از منافذ زير گلدان خارج شود و سپس اقدام به كاشت بذر گازانيا كنيد. خيس بودن بيش‌ازاندازه بستر كاشت مي‌تواند منجر به پوسيدن بذرها شود. عمق كاشت بذرها در حدود ۰٫۶-۰٫۳ سانتيمتر است. بر روي گلداني كه بذرها را كاشته‌ايد مي‌توانيد پلاستيك شفافي بكشيد تا هوا نيز مرطوب نگه‌داشته شود. گلدان را در مكاني روشن اما به‌دوراز نور مستقيم آفتاب قرار دهيد اما بعد از جوانه‌زني سعي كنيد تا روزانه چند ساعت به گياهان جوان نور بتابد حدود سه هفته طول مي‌كشد تا بذر گازانيا سبز شوند. زماني كه شرايط آب و هوايي فضاي بيرون براي كاشت گياهان در بستر كاشت باغچه مناسب بود، ابتدا براي ۲-۱ هفته گلدان حاوي گياهچه­ هاي گازانيا را در فضاي باز و در مكاني كه نور مستقيم آفتاب بر آن‌ها مي‌تابد قرار دهيد و بعد از گذران اين مدت نسبت به بيرون آوردن آنان از گلدان اوليه و كاشت در بستر باغچه اقدام كنيد. اين عمل منجر به مقاوم شدن گياهان جوان در برابر شرايط باز و افزايش ميزان موفقيت بعد از انتقال گياهچه­ ها خواهد شد.

بيشتر بدانيد:

  • گل گازانيا الوان از لحاظ اكولوژيكي به سرما مقاوم بوده، مكان‌هاي كاملاً آفتابي را مي‌پسندد و در خاك‌هاي نسبتاً سبك رشد خوبي دارد. گل‌هاي آن براي باز شدن شدت نور زيادي لازم دارند، به‌طوري‌كه در غروب و صبح زود بسته مي‌شوند.
  • گونه‌اي از گازانياي زرد به نام گازانياي ظهر طلايي وجود دارد كه ارتفاع آن ۱۰ تا ۳۰ سانتي‌متر و يكي از گل‌هاي زيباي تابستاني است. اين گياه براي زيباسازي فضاهاي سبز كاربرد زيادي دارد.
  • هر زمان گل پژمرد و يا از بين رفت، گل را از محل نزديك به اتصال برگ جدا مي‌كنند تا گلدهي تحريك شود.
  • توجه داشته باشيد كه برخورد اين گياه با پوست بدن برخي از افراد مي‌تواند حساسيت‌هاي پوستي ايجاد كند و همچنين بهتر است كه حيوانات خانگي از اين گياه دور نگهداري شوند.

براي خريد بذر گل گازانيا و ساير گياهان زينتي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳


برچسب: گل گازانيا، گازانيا، بذر گازانيا، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ تير ۱۳۹۹ساعت: ۰۵:۴۴:۳۶ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع:

گل آهار صورتي

گل آهار صورتي

بذر گل آهار يك بذر ارگانيك است. گل آهار گياهي يك‌ساله است كه رشد سريعي دارد داراي رنگ‌هاي مختلف آهار صورتي، آهار قرمز، آهار نارنجي، آهار سفيد، آهار زرد، آهار ارغواني، آهار مينياتوري و … است. مي‌توان گفت گل آهار رنگين‌كماني از گل‌هاست كه باعث زيبايي محيط مي‌شود. از گل آهاري براي تزئين حاشيه‌ها و كاشت گل آهار در گلدان و سبد گل و دسته‌گل استفاده مي‌شود. گل آهاري داراي برگ‌هاي به نسبت پهن، دراز و نوك‌تيز و تا حدودي خشن است. رنگ برگ‌هاي گل آهاري خاكستري است. خاستگاه گل آهاري كشور مكزيك مي‌باشد.

كاشت

اين گياه به خاكي نياز دارد كه زهكش مناسب داشته باشد. همچنين اگر مقداري كود دامي پوسيده به خاك اضافه شود، سبب بهبود خصوصيات فيزيكي و شيميايي خاك شده و رشد گياه را بهبود مي‌بخشد. به‌طوركلي اين گياه در خاك باغچه به‌راحتي رشد مي‌كند. اين گياه خشك‌سالي و كم‌آبي را حتي در روزهاي گرم سال تحمل مي‌كند. اين گياه براي رشد مطلوب به رطوبت كافي نياز دارد ولي بايد توجه داشت كه هواي بسيار مرطوب و شرجي، به گياه لطمه مي‌زند. گرماي بيش‌ازحد هوا، گلدهي و قطر گل‌ها را كاهش مي‌دهد و حتي مي‌تواند منجر به توقف گلدهي نيز بشود؛ بنابراين در روزهاي گرم تابستان بايد بعدازظهرها در تابستان باشند. اين گياه نور مستقيم را دوست دارد. اگر نور كم باشد باعث رشد طولي گياه و توليد ساقه هاي نازك و كاهش گلدهي، توليد گل‌هاي كوچك و رنگ پريدگي مي‌شود و اگر شدت نور بالا باشد باعث سوختگي برگ‌ها و ريزش گل‌ها مي‌شود.

تكثير اين گياه با كشت بذر گل آهار صورت مي‌گيرد. به اين منظور دو راه در نظر گرفته مي‌شود:

۱- نشاكاري: براي نشاكاري در مناطق سردسير بذر را در فروردين يا ارديبهشت ماه در خزانه مي‌كارند و بعد در تير ماه نشاكاري انجام مي‌گيرد. اما در مناطق گرمسير انتقال در اسفند ماه صورت مي‌گيرد و باعث مي‌شود در مقايسه با حالت قبلي ارتفاع و انشعابات گياه بيشتر شده و عملكرد گل و بذر افزايش يابد. زمان انتقال نشا در مرحله ۳ تا ۴ برگي است و اگر به تأخير بيافتد، برگ‌هاي پايين ريزش پيدا كرده و گياه ظاهر نامطلوبي پيدا مي‌كند. اين روش يك عيب دارد و آن هم زمان‌بر بودن و وقفه زياد است. به همين دليل اكثراً بذرها مستقيماً در محيط اصلي كشت مي‌شوند.

۲- كشت مستقيم بذر: در اين روش بذرها در اوايل بهار در زمين اصلي كشت مي‌شوند و از آنجايي كه بذر مصرفي زيادتر از حالت نشاكاري است پس حتماً بايد عمل تنك كردن در مرحله ۲ تا ۳ صورت گيرد. در غير اين صورت گياه دچار خوابيدگي مي‌شود.

ساده‌ترين تركيب خاك مناسب براي كاشت بذر اكثر گل‌هاي فصلي و زينتي عبارت است از: خاك باغچه ۶۰ درصد، ماسه ۲۰ درصد و كود حيواني ۲۰ درصد. اين موارد با هم خوب تركيب شود. از اين تركيب نيز مي‌توانيد براي كاشت بذر آهار استفاده كنيد: ۳۰ درصد كوكوپيت + ۵۰ درصد پيت ماس + ۲۰ درصد پرليت.

ابتدا يك سبد پلاستيكي ميوه يا گلداني با دهانه بزرگ ولي عمق نسبتاً كم تهيه كنيد. گلدان و يا سبد را از خاكي كه در بالا تركيب آن گفته شد پر كنيد و خاك را خوب آب بدهيد تا خاك نشست خود را بكند. حالا بذرها را روي سطح خاك بپاشيد سپس حدود نيم سانتي­متر روي بذرها كود دامي كاملاً پوسيده سرند شده بريزيد و مجدد به‌آرامي با آبپاش آب بدهيد. اگر كود دامي در دسترس شما نبود مي‌توانيد از ورمي كومپوست استفاده نماييد و اگر هر دو اين‌ها در دسترس نبود از همان خاكي كه تركيب كرديد براي روي بذرها استفاده نماييد (اما بهتر است از كود دامي استفاده كنيد تا جوانه‌ها به‌خوبي رشد كرده و قوي شوند). حتماً كود دامي‌اي كه استفاده مي‌كنيد چند ساله، كهنه، پوسيده، خشك و سرند شده باشد. به‌هيچ‌عنوان از كود دامي تازه استفاده نكنيد.

بعد از اينكه جوانه‌هاي گياه موردنظر چهار يا شش برگ درآوردند يا حدود ۵ تا ۸ سانتي­متر رسيدند آن‌ها را از خزانه درآورده و در جاي اصلي بكاريد. برخي‌ها بذر را روي محلي كه موردنظرشان هست مي‌پاشند تا همان‌جا سبز بشود. اما اين روش درست نيست دليلش اين است كه زمان بذرپاشي بذرها نامنظم روي زمين مي­افتند و وقتي سبز مي‌شوند خيلي از آن‌ها ممكن است كنار هم سبز بشوند. اما زماني كه بذرها را درون خزانه بكاريد بعد مي‌توانيد به‌صورت منظم بوته‌هاي اين گل را به هر طريقي و به هر فاصله‌اي كه مي‌خواهيد بكاريد.

به اين نكته هم حتماً توجه شود كه هيچ وقت اقدام به نگهداري گل و گياهان بيروني در منزل نكنيد چون درون منزل نور و تهويه هواي كافي براي رشد گياهان و درختان بيروني وجود ندارد. حتي كاشت بذر گل آهار هم ممكن است با مشكل مواجه شود در كل اگر مكاني براي كاشت آهار نداريد و مجبور هستيد كه در منزل اين كار را بكنيد بهتر است گلدان خزانه را روي پنجره جنوبي بگذاريد تا نور كافي به آن برسد و حتماً پس از سبز شدن بذر گياهاني كه بيروني هستند، آن‌ها را به بيرون از خانه انتقال بدهيد. اگر به بيرون انتقال ندهيد ساقه‌ها دراز شده و كم‌كم از بين مي‌روند. دفع علف‌هاي هرز، تنك كردن گياه، آبياري منظم، حفظ زهكشي مناسب خاك و تغذيه مناسب خاك مي‌تواند به رشد مناسب آن كمك كند.

آفات و بيماري‌ها

از آفات گل آهار كه كشت و كار آن را محدود مي‌كند سفيدك پودري (Eryziphe cichoracearum) است. بيشترين آلودگي در اواخر تابستان و اوايل پائيز رخ مي‌دهد. استفاده از قارچ‌كش به‌صورت پيشگيرانه مي‌تواند در كنترل آن مؤثر باشد. Z. angustifolia به سفيدك مقاوم است. قارچ‌هاي پينيوم و فيتوفتورا باعث پوسيدگي ريشه اين گياه شوند كه علامت آن سياه شدن ريشه و پايين ساقه است. در شرايط زه كشي نامطلوب همراه با آبياري زياد اين حالت بيشتر اتفاق ميافتد. استفاده از قارچ‌كش‌هاي اتازول يا متالاكسيل در خاك يا محلول‌پاشي گياه با Fosetyl-Al مي‌تواند در كنترل بوته ميري و پوسيدگي ريشه ناشي از اين قارچ‌ها مؤثر باشد. فوزاريوم و رايزوكتونيا نيز مي‌تواند باعث سياه شدن ريشه و پايين ساقه و كاهش سبز شدن بذر، توقف رشد، زرد شدن، پژمردگي و مرگ گياهان مسن‌تر شوند.

براي خريد بذر گل آهار و ساير گياهان زينتي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳


برچسب: گل آهار، آهار، بذر آهار، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ تير ۱۳۹۹ساعت: ۰۳:۲۷:۲۷ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع:

گل آفتابگردان زينتي

گل آفتابگردان زينتي

آفتابگردان (Helianthus) نام يك سرده از زيرخانواده كاسنيان آستروئيده است. اين سرده شامل ۷۰ گونه است. همه گونه‌هاي سرده آفتابگردان بومي آمريكاي شمالي هستند كه از اين ميان ۳ گونه مستثني بوده كه اين ۳ گونه بومي آمريكاي جنوبي مي‌باشند. محبوب‌ترين گونه اين سرده، گل مشهور گل آفتابگردان است. گل آفتابگردان و ديگر گونه‌هاي اين سرده استفاده غذايي و زينتي دارند. گياهان سرده آفتابگردان يك‌ساله هستند و ارتفاعي از ۵۰ تا ۳۹۰ سانتي‌متر دارند.

گل آفتابگردان داراي گلبرگ‌هايي با رنگ‌هاي مختلف از جمله قرمز، زرد، نارنجي، بنفش، قرمز، سفيد و رنگ‌هاي تركيبي مي‌باشد كه شاداب و زيبا بوده، قطر گل‌هاي آن معمولاً ۱۵ تا ۳۰سانتي‌متر بوده و گاهي كم پر و گاهي پرپر ديده مي‌شود. از گل آفتابگردان براي كاشت در گلدان يا حاشيه باغ‌ها و به‌عنوان گل شاخه بريده استفاده مي‌شود.

گل آفتابگردان در ظاهر همانند خورشيد بوده در نتيجه برخي از آن با نام گل آفتاب نام مي‌برند، گلبرگ‌هاي اين گياه كشيده و ريز است، سطح پشت گل و برگ‌ها داراي كرك‌هاي نسبتاً خشن است. اين گياه داراي ساقه‌هاي يك‌تكه يا منشعب است. فضايي را كه براي كاشت انتخاب مي‌كنيد بايد روزانه داراي ۷ تا ۸ ساعت نور خورشيد باشد، اين گياه سايه جزئي را نيز مي‌تواند تحمل كند. گل آفتابگردان نياز به رطوبت و آبياري نسبتاً زياد و منظم دارد، در فصل گرم سال بهتر است هميشه پاي گياه مرطوب باشد. دماي ايده ­آل براي رشد گياه آفتابگردان ۱۸ تا ۲۵ درجه بوده البته دماهاي بالاتر (حدوداً ۳۵ درجه) را نيز تحمل مي‌كند.

از لحاظ خواص آفتابگردان، تخمه هاي آفتاب گردان سرشار از منابع ويتامين ها و مواد معدني و روغن هاي ضروري هستند. نه تنها خوراكي عالي مي باشند بلكه فوايد خارق العاده اي نيز براي سلامتي دارند. روغن آفتابگردان نيز روغني است كه از دانه‌هاي روغني گل آفتابگردان استخراج مي‌كنند. از اين روغن براي مصارف خوراكي استفاده مي‌شود.

كاشت

بذر گل آفتابگردان داراي بذرهاي درشت و قوي بوده كه در اكثر اوقات به‌صورت مستقيم در زمين اصلي كشت مي‌شود (دماي محيط حداقل ۱۵ درجه باشد). گل آفتابگردان زينتي داراي بذرهاي كوچك‌تري نسبت به تخمه آفتابگردان خوراكي بوده و به‌سادگي تحت شرايط دمايي مناسب جوانه مي‌زنند. اولين قدم براي كاشت بذر گل آفتابگردان الوان تزئيني انتخاب خاك مناسب است. برخي از خاك‌هاي باغچه ممكن است مانع سبز شدن بذر و مرگ جوانه بشود بهتر است از خاك‌هاي آماده و بسته‌بندي استفاده كنيد. بهترين تركيب خاك براي كاشت اين بذر شامل ۳۰ درصد كوكوپيت + ۵۰ درصد پيت ماس يا ورمي كمپوست + ۲۰ درصد پرليت دانه‌ريز است. ابتدا بذر آفتابگردان را داخل آب ولرم بريزيد تا به مدت چند ساعت خيس بخورند (حداقل ۳ تا ۱۰ ساعت). اين عمل باعث شده تا پوست خارجي بذرها نرم و شكسته شود و جوانه‌زني تسريع شود. بذرها به‌طور طبيعي بعد از اين مدت بايد ته طرف بروند.

براي اينكه تصميم بگيريم بذرها را نشاء كنيم يا مستقيم بكاريم بايد چند نكته را مدنظر داشته باشيم:

۱. در چه فصلي قرار داريم؟ اگر هوا هنوز سرد است بايد اقدام به نشاء كردن در محيطي گرم همانند منزل يا گلخانه كنيم و بعد از اتمام سرما به محل اصلي كاشت در فضاي باز (باغچه يا باغ) منتقل كنيم، اگر نه در فصل گرم سال هستيم مي‌توانيد به‌راحتي در فضاي باز اقدام به كاشت مستقيم در گلدان و باغچه كنيم.

۲. قصد كاشت آفتابگردان در گلدان داريد يا باغچه؟ درصورتي‌كه مي‌خواهيد اقدام به كاشت در گلدان كنيد كاشت مستقيم مناسب است ولي براي كاشت در باغچه و براي اينكه فواصل كاشت منظم باشد نشاء كردن بذرها توصيه مي‌شود.

بذرها را مي‌توانيد در گلدان يا سيني نشاء و يا حتي ليوان‌هاي يك‌بارمصرف نشا كنيد يا اينكه مستقيم در محل اصلي بكاريد، نشاء كردن نسبت به كاشت مستقيم مزاياي بيشتري دارد.

نشاء كردن بذر گل آفتابگردان

ظرف كشت خود (ليوان يك‌بارمصرف يا سيني نشاء) را با خاك موردنظر پر كنيد، سپس اقدام به آبياري كنيد تا آب از انتهاي ظرف كشت خارج شود و خاك نشست كند. سپس سوراخي ريز به عمق ۱ تا ۲سانتي‌متر ايجاد كنيد و يك يا دو عدد بذر را داخل آن قرار دهيد و سپس با خاك ورمي كمپوست روي بذرها بريزيد، البته مي‌توانيد از همان تركيب خاك نيز بر روي بذر بريزيد ولي استفاده از كمپوست باعث به وجود آمدن نشاءهايي قوي‌تر مي‌شود. دماي ايده­آل براي كاشت بذر ۱۵ تا ۲۵ درجه است و نياز به محيطي خيلي گرم ندارد.

اكنون ظرف كاشت را به محيطي مناسب ببريد و با اسپري خوب آبياري كنيد تا آب به بذرها برسد و خاك كاملاً مرطوب شود. تا قبل از جوانه زدن بذرها نبايد اجازه دهيد سطح خاك خشك شود، اگر ظرف كاشت را در مقابل آفتاب مستقيم قرار داده‌ايد مشكلي نيست ولي بايد بيشتر مراقب بود تا خاك رطوبتش را از دست ندهد، چون بذر در عمق كمي كاشته شده كه به‌سرعت ممكن است در مقابل آفتاب خشك شود و جوانه بميرد. بعد از اينكه نشاء چهار برگه شد و رشد كافي كرد آنها را به گلدان اصلي يا باغچه منتقل كنيد. اگر مي‌خواهيد گلدان را در منزل نگه‌داري كنيد حتماً بايد محيطي پرنور را برايش درنظر بگيريد، پشت پنجره جنوبي با حداقل ۸ ساعت نور در روز ايده­آل مي‌باشد، اگر اين شرايط را نمي‌توانيد فراهم كنيد بايد از نورهاي كمكي (فلورسنت) استفاده كنيد براي اين كار بايد چراغ فلورسنت را در فاصله ۸ تا ۱۰سانتي‌متري گياه قرار دهيد.

كاشت مستقيم بذر گل آفتابگردان در باغچه

براي كاشت مستقيم بذر اولين نكته كه بايد به آن توجه نمود دماي محيط كاشت است. براي كاشت مستقيم در گلدان و در منزل در هر فصلي مي‌توان اقدام نمود ولي براي كاشت مستقيم در گلدان و فضاي باز يا در باغچه بايد بعد از گرم شدن هوا و اتمام سرما اقدام به كاشت بذر كرد. دماي محيط كاشت بايد ۱۵ تا ۲۵ درجه باشد. ابتدا كود دامي پوسيده را بر روي بستر باغچه مي‌ريزيم و به عمق ۱۵ تا ۲۰سانتي‌متر زيرورو مي‌كنيم تا مخلوط شود. سپس اقدام به آبياري مناسب مي‌كنيم تا خاك كاملاً خيس شود. بعد از گذشت چند ساعت از آبياري بذرها را با فاصله ۲۰ تا ۳۰سانتي‌متر از يكديگر در عمق ۲ تا ۳سانتي‌متري قرار مي‌دهيم و بر روي آن خاك قرار مي‌دهيم. سپس به‌آرامي اقدام به آبياري مي‌كنيم به‌طوري‌كه بذرها جابجا نشود و منتظر سبز شدن آنها مي‌مانيم تا قبل از جوانه‌زني خاك هرگز خشك نشود.

كاشت مستقيم بذر گل آفتابگردان در گلدان

براي كاشت مستقيم بذر در گلدان ابتدا مطمئن مي‌شويم كه ته گلدان سوراخ‌هاي مناسبي براي خروج آب اضافي دارد سپس به ارتفاع ۴سانتي‌متر كف آن ماسه درشت مي‌ريزيم و سپس گلدان را با تركيب خاكي كه در بالا گفته شد پر مي‌كنيم و خوب آبياري مي‌كنيم تا خاك نشست كند و آب از ته گلدان خارج شود. اكنون بذرها را در عمق ۲ برابر طول بذر (حدوداً ۱ تا ۲سانتي‌متر) و در فواصل ۲۰ تا ۳۰سانتي‌متري مي‌كاريم و روي آن را با كمپوست پوسيده يا همان تركيب خاك اصلي پر مي‌كنيم و به‌آرامي آبياري مي‌كنيم، بهتر است با افشانه يا اسپري آبياري شود تا بذرها جابجا نشود.

تا قبل از جوانه‌زني بذرها اجازه ندهيد خاك خشك شود و هميشه مرطوب باشد، بعد از جوانه‌زني بذرها بايد گلدان در جاي پرنور باشد. اگر اقدام به نگهداري گلدان در آپارتمان مي‌كنيد بايد توجه نمود كه ميزان نور دريافتي روزانه ۷ تا ۸ ساعت باشد. آبياري گياه بايد هر چند روز يك‌بار هنگامي‌كه سطح خاك كمي خشك شد انجام شود. تا قبل از جوانه‌زني بذرها و درصورتي‌كه هوا خيلي گرم نبود مي‌توانيد گلدان را با مشما شفاف كاور كنيد (بپوشانيد) تا با بالا رفتن رطوبت و دما جوانه‌زني سريع‌تر اتفاق بيفتد.

براي خريد بذر آفتابگردان در انواع مختلف به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳


برچسب: گل آفتابگردان، آفتابگردان، بذر آفتابگردان، بذر، خريد بذر، فروشگاه بذر،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ تير ۱۳۹۹ساعت: ۰۸:۱۱:۳۶ توسط:گل و گياه ظرافت موضوع: